søndag 3. oktober 2010

Hvilke vekster vil jeg ha med?

 PLANT to PATCH 

Hva skal vi plante?

Min planteliste:
Gulerøtter
De kan brukes til både varm og kald matlaging i skolen, de fleste liker dem også. De kan også plantes nesten hvor som helst.

Neper-
Dette er også en grønnsak som kan spises rå eller lages i god mat. Et godt skoletilbud.

Agurk-
En lettstelt plante som får gode frukter til salater, brødskiver etc. Kan også plantes over alt.

Tomater-
En annen grønnsak som er god i salat, eller på skiven men også i mange forskjellige typer varm mat laging.Spesielt i pasta, som de fleste barn er glad i! Disse kan også plantes over alt.

Salat-
Salaten trenger heller ikke så stor plass for å gro, og er et godt grønnsaksvalg til skolematen.

Persille-
En urt som blir brukt mye både som garnityr og i kald og varm mat. Et godt valg. Trenger ikke store plassen til å gro.

Basilikum-
En annen urt som er veldig god å blande med persille i matlaging eller lages alene, speisielt i pasta., Noe de fleste barn er glad i.

Rabarbra-
Er en frukt som kan spises rå, veldig godt å duppe i litt sukker til dessert eller lage suppe av, eller lages i kaker etc.. Et godt alternativ i skole matlaging.

Jordbær-
En frukt som likes av de fleste. den og kan lages i kaker etc..eller spises rå med melk på eller til litt vanilje is- En dessert favoritt for barn.


Hvorfor akkurat disse vekstene?
- Jeg har tenkt at det skal være spennende produkter som barn liker, da er det mer motiverende å følge med på planting og voksing. 

Det skal også være planter som kan plantes over alt, at de ikke trenger spesiell behandling eller spesielle steder. Da blir det mer begrensning på hvor man kan lage keyhole garden.

Dette er og planter som ser forskjellige ut når de vokser, slik at det er lettere for barn å skille dem fra hverandre. Sist men ikke minst så ville jeg velge noen de kunne bruke til mest mulig i skolematlagingen.

De fleste er også frø, slik at de kan begynne plantingen innendørs før sommeren kommer.


Jeg vil ikke at det skal være alt for mange å konsentrere seg om heller, derfor har jeg kommet frem til dette antallet:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar