tirsdag 31. august 2010

Ukes oppgave 2 Kafé uken:)

Velkommen til kafe Katt:)

Dette er en kafe for inspirasjon, kreativitet og kunst. På veggene er det digre malerier. De er av en lokal og spesiell kunstner: Jan Terje Rafdal som maler katter som personer fra Barokken i full eleganse. Fantastisk teknikk og olje maling. Sjekk nettsiden http://www.statsgalleriet.no/
for flere bilder og historien til dem alle:) Vil du se hvordan kunstneren jobber, fra skisser til malerier gå inn på http://www.artifolio.com/Fiigenschou/gallery/

























Møblene er brune antikk møbler , smale, galante med litt utskjeringer . Atomsfæren er litt 1930 talls Paris preg, sammen med et luftig rom med høy tak høyde og lys tapet. Lysekroner som åpner opp, vinduene gamle og store delvis  dekket av fyldige røde velur gardiner, med de hvite tynne blonde gardinene  inni. Plantene er enkle og moderne, grønne med litt hvite blomster.

Glassene og karafler etc.. er av krystall, innkjøpte på brukthandler eller auksjoner. Det samme gjelder alt av tallerkener og kopper. Gammeldags motiver  , tynt porselen fra brukthandlere. Bestikk er enkelt og  stålfarget, mens aller kakespader etc..er gammelt sølv.

























På disken ligger interiør blader, wallpaper, fotografi, kunstmagasiner, Vanity fair og noen magazin fra lokale blad designere ellere kunstnere som vil frem.  I  bokhyllene ligger bøker om mote, interiør, media,film,  kunst, og annen kreativitetVed siden står kakene i glass kakefat og frister.  Her selges de tyngste lidenskapligste sjokolade kaker , oganiske salater,  glutenfrie og gjærfrie "rolls" med ekte pålegg fra markedet og eller med gauda, og lettlagret ost.

























Ved siden av disken henger svart hvitt bilder  som i gamle dager, portretter eller kunst. De er laget av moderne kunstnere og nyutdannede fotografer som har tatt gamle ideer og satt dem i et nytt lys.

Ønsker du noe varmt kan du velge husets franske toaster, varme supper eller søndags middager. Hele konseptet er laget slik at her kan du nyte. Nyte kunsten og inspirasjonen. Lese og få nye ideer, høre og få nye impulser. Spise og føle tilfredshet og indre ro.

























Om du ikke vil sitte ned, men ta med deg noe av kafeens inspirasjon og kreative atmosfære kan du kjøpe en godbit som take away og få den i en papirpose med nydelig print av et maleri som henger på veggen, sammen med en liten brosjyre som inneholder meny, litt poesi og litt informasjon om kunstenere .

2 kommentarer:

  1. Så fantastiske kule malerier! :)

    SvarSlett
  2. Ikke sant! De er magiske:) jeg skal legge ut link til den kjempe kule nettsiden han har og:) der kan du se flere og lese historien deres! Jeg blir veldig engasjert her..he..he.. Men jeg synes denne kunsten er fantastisk:)

    SvarSlett